Almond butter – amandelboter

A blender and two ingredients is all you need for this smooth delight. Almond butter is very versatile. You can use it as a snack on a rice cake. Or as the perfect start of the day is never perfect enough, use it as a topping on your yoghurt or oats breaky. Last but not least, let it be part of your healthy desserts or snacks.

You’ll need: 

  • 400g of almonds
  • a pinch of sea salt

How to: 

  • Lay the almonds on a baking plate and put in the oven for about 15 minutes on 120°c.
  • Put them in a blender with a little pinch of sea salt. They’ll go through some different stages before becoming an actual butter. First they will look like a crumble. After a while the almonds will let go of their oil and they will form a paste. Little by little the paste will become more smooth like butter. If it doesn’t work, you can add a little bit of coconut oil.
  • Now you have your basic butter. Let yourself go in adding flavours like vanilla, cinnamon, cacao, coconut, …

 

image9

Twee ingrediënten en een blender is alles wat je nodig hebt om dit veelzijdige goedje te maken. Amandelboter is heerlijk op een rijstwafel als tussendoortje. Doe het als topping op je yoghurt of havermout ontbijt. Of verwerk het in heerlijke desserts of snacks. 

Wat heb je nodig?

  • 400g amandelen.
  • een snuifje zout.

Hoe doe je dat?

  • Leg de amandelen verspreid op de bakplaat en laat even roosteren in de oven. Na 15 minuten op 120°c zijn ze lichtjes gebruind.
  • Doe de amandelen in een blender en laat blenden tot ze veranderen in een pasta. Voeg een klein snuifje zout toe. De noten zullen verschillende fases doorlopen. Eerst zullen ze een soort van crumble worden. Na een tijdje laten de noten hun olie vrij en zullen ze een zachtere structuur vormen. Dit kan 5 tot 30 minuten duren, afhankelijk van je blender. Als dit niet lukt, kan je een beetje kokosolie toevoegen. Vergeet niet om af en toe de blender te laten rusten en het mengsel dat aan de zijkanten plakt weer naar beneden te duwen.
  • Nu je jouw basispasta hebt kan je natuurlijk allerlei smaken toevoegen, zoals kaneel, cacao, kokos, vanille, …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.