Granola Goodness

Since September we started doing Airbnb at our house. We had been thinking about it for a long time. But it was our trip to the U.S. last summer that convinced us to take the step. Two months later I can only tell you I haven’t regretted it for one minute. We have only had 3 guests until now, but one of them stayed for 10 days. And our last guest stayed for 4 days. Her name was Caroline and we had the best time with her. As like me, she is very interested in food. Especially the natural way of cooking is something we both like. So we had a lot to talk about and a lot of recipes to share. She had her own granola with her, because after all you don’t know in advance where you’ll end up when booking your room via Airbnb. Caroline was kind enough to share with me and I must say this granola was one of a kind, full of flavor. On my holiday I tried to make one similar to hers and this recipe is what I came up with.

You’ll need:

 • 250g sunflower seeds
 • 100g pumpkin seeds
 • 200g quinoa
 • 100g walnuts
 • 150g almonds
 • 100g cashews
 • 1 apple
 • 50g of goji berries
 • 5 tblsp maple syrup
 • 5 tbsp of coconut oil 
 • 1 ts of vanilla extract
 • 1 ts cinnamon
 •  1/2 ts nutmeg

How to:

Preheat the oven at 160°c

Slice the apple in thin slices and cut them into small pieces. You don’t have to peel it. 

Cut the nuts into smaller pieces with a kitchen knife. Mix everything together (except the goji berries) with your hands. Make sure the oil is evenly spread.

Line a baking plate with baking paper. Spread the mixture evenly and put in the oven for +- 30 minutes. You’ll have to check it after 20 minutes and then every 3-5 minutes until it’s golden brown. Because every oven is different, this is the safest way 😉 Don’t let it color too much, because your granola will taste burned pretty quickly. When it’s on point, take the baking plate out of the oven and let the granola cool down completely. This will make sure your granola doesn’t lose any of its crunchiness. Add the goji berries and store in an airtight jar.

Enjoy! 

XO Céline

Sinds september zijn we begonnen met Airbnb. We hebben er lang over getwijfeld. Maar na enkele leuke ervaringen op onze reis door Amerika vorige zomer hebben we toch de stap gezet. Twee maanden en 3 gasten later hebben we er nog steeds geen spijt van. Integendeel, we hebben al enkele interessante mensen mogen verwelkomen in ons huis. Onze laatste gast was Caroline, een Nederlandse en net zoals mij heel geïnteresseerd in koken met natuurlijke producten. We geraakten niet uitgepraat over receptjes en ideetjes. Ze had zelfgemaakte granola meegebracht, want je weet natuurlijk nooit waar je terecht komt als je via Airbnb een kamer boekt. Lucky me, want ik mocht proeven. Heerlijk was hij! Dus toen ik vorige deze week op vakantie was probeerde ik hem na te maken, want ik wist ongeveer wat erin zat. 

Wat heb je nodig?

 • 250g zonnebloempitten 
 • 100g pompoenpitten
 • 200g quinoa
 • 100g walnoten
 • 150g amandelen
 • 100g cashewnoten
 • 1 appel
 • 50g goji bessen
 • 5 el ahornsiroop
 • 5 el kokosolie
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl kaneel
 • 1/2 tl nootmuskaat

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160°c.

Snij de appel in schijfjes en snij er dan kleinere stukjes van. Je hoeft hem niet te schillen.

Hak de noten in kleine stukken met een koksmes. Meng nu alles, behalve de goji bessen, samen, met je handen. Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is.

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg verdeel het mengsel erover. Zet in de oven voor +- 30 minuten. Maar ga na 20 minuten al eens kijken en blijf dan iedere 3-5 minuten checken tot de granola goudbruin is. Zorg ervoor dat hij zeker niet te veel kleurt, want de noten smaken snel verbrand. Als hij goed is, haal je de bakplaat eruit en laat de granola volledig afkoelen. Voeg dan de goji bessen toe en bewaar in een luchtdichte pot.

Laat het smaken!

XO Céline

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.