Spicy pepper chicken soup – Pittige kippensoep met paprika

Dit super makkelijke receptje is perfect voor wanneer je niet veel tijd (of goesting) hebt om te koken. Het is niet erg exotisch ofzo, maar wel heel lekker in al zijn simpelheid. Je kan de soep heel spicy maken door de chili peper er in te laten. Ik hou er niet zo van als m’n brand in brand staat, dus ik doe de chili gewoon in een theebuiltje en haal het er op ’t einde uit. De rijst is optioneel. Ik heb nooit genoeg gegeten als ik enkel een kommetje soep eet, dus voor mij is de rijst wel nodig om voldoende er voldoende energie van te krijgen. 

Wat heb je nodig?

 • 1 rode paprika
 • 1 oranje paprika
 • 3 gele uien
 • 1 chili peper ( in kleine stukjes)
 • 3 liter kippenbouillon
 • 2 blaadjes laurier
 • 2 kipfilets
 • 3 tenen look (geperst)
 • 100g rijst
 • Heinz chipotle hot sauce(optioneel)

Hoe maak je het?

Snij de uien in ringen en fruit ze in kokosolie. Voeg de paprika’s in reepjes toe aan de uien. Doe de look erbij. Neem een theebuiltje, vul het met de chili peper en leg het mee in de pot. Giet de kippenbouillon erover en leg de kipfilets erin. Laat 20 minuten koken. Kook nu de rijst en haal de kipfilets eruit. Trek de kipfilets uit elkaar zodat er sliertjes kip opstaan. Doe deze weer bij de soep en klaar! Doe de soep samen met de rijst in een kommetje. Wij maken onze soep net dat tikkeltje specialer door er wat Heinz smokey chipotle splash over te sprenkelen. Zeker eens proberen.

This easy recipe is just great when you don’t have a lot of time. You can make it very spicy, by adding the chili to the soup in small pieces. If you don’t like your mouth to be on fire, but you do like the spicy touch, you can put some larger pieces of chili in a teabag. We added some rice, but that’s optional.

You’ll need:

 • 1 red pepper
 • 1 orange pepper
 • 3 yellow onions
 • 1 chili (chopped)
 • 3 liters of chicken stock
 • 2 leafs of laurel
 • 100g of rice (optional)
 • 2 chickenbreasts
 • 3 cloves of garlic (crushed)
 • Heinz chipotle hot sauce (optional)

How to:

Cut the onion in rings and cook them in coconut oil until they are glassy. Cut the peppers into long pieces and add them to the onions. Add the garlic. Put the chili in a teabag, so you can hang that in your soup and take it out later. Pour the chicken stock over the vegetables and put in the laurel and chicken breasts. 

After 20 minutes start cooking the rice and take out the chicken breasts. You’ll want to tear them into small pieces. Put them back in and done! 

Now we pour our soup into a bowl and add rice. To make your soup taste extra special we like to drizzle some ‘Heinz’ smokey chipotle splash onto our soup. Yummy! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.