Babymassage, iets voor jou?

Vivobarefoot in Brussel nodigde mij uit voor een workshop babymassage. Uit mijzelf zou ik hier nooit naartoe gaan. Maar door deze uitnodiging was ik toch nieuwsgierig. Het startte met een korte babbel over het verloop van mijn zwangerschap en de band die ik nu al voel met de baby. Daarna mocht ik een pop kiezen en begonnen we aan de eigenlijke workshop. Babymassage zou goed zijn om de band met je baby aan te halen eens hij/zij geboren is. Maar ook om je baby tot rust te brengen en voor een algemeen gevoel van welbevinden zou het helpen.  Ik moet toegeven dat ik het even onwennig vond om dit bij een pop te doen. Het voelde een beetje onnozel om daar op van die popjes te oefenen. Maar tegelijk probeerde ik me er wel voor open te stellen, wat ervoor zorgde dat ik na een tiental minuten toch mee was met het idee. Iedere massage begint met allerlei bewegingen aan de voetjes en de tenen. Daarna werk je naar boven toe. Na een half uurtje ben ik aan het dromen van een rollenwissel tussen mij en die pop. Dat doet me eraan denken dat ik misschien snel nog eens zelf een zwangerschapsmassage moet boeken.

Wanneer geef je een babymassage? 

Mandy Mahr, de vrouw van wie ik de workshop krijg, beveelt aan om hier een dagelijks momentje van te maken. ‘Maar als het een keertje niet lukt moet je dat gewoon even uitleggen aan je baby en dan zal hij/ zij dit wel begrijpen.’ Dit gaat mijn rationele brein dan weer een stapje te ver. Maar hey, ik ben overtuigd, die babymassage gaat gebeuren. Dagelijks dat weet ik niet, en ook niet in overleg met mijn baby. Eerder wanneer ik voel dat het moment er is. Mandy gaf me verschillende opties zodat je kan kiezen tussen een massage van 15 minuten of de snelle versie van 5 minuten.

Wanneer mag je geen massage geven aan je baby?

  • Wanneer je baby er duidelijk niet van geniet.
  • bij acute infecties ( je kan infecties zo verder verspreiden doorheen het lichaam )
  • bij koorts, misselijkheid, braken, diarree (massage verhoogt de lichaamstemperatuur)
  • hoge bloeddruk ( massage verhoogt de bloeddruk)
  • ontstekingen
  • besmettelijke huidziekte
  • na een vaccinatie minstens 1 week wachten
  • tumor
  • oedeem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.