Ja, nestdrang bestaat echt.

… en ik kan het weten!

Dat die nestdrang ook mij te pakken heeft gekregen heeft me toch wel verbaasd. Wie mij kent weet dat ik best een rommeltje ben thuis. En dat vind ik ook helemaal niet erg. Normaal gezien niet ten minste. Sinds de laatste maand van m’n zwangerschap zijn er toch duidelijke gedragsveranderingen waar te nemen. Niet enkel moet het huis er iedere dag opgeruimd uitzien. Iedere kast werd bijna onderhanden genomen. En ja… ik ben nog niet bevallen, dus die andere kasten komen ook wel inorde. Weggooien doe ik niet. Ik zet de spullen die ik niet meer nodig heb op GIFT, zo’n pagina op facebook waar je andere mensen kan blij maken met jouw oude rommel. Of ik breng ze naar de kringloopwinkel. Daar waar ik normaal graag spullen bijhoud, ‘want je weet maar nooit’, gaat het selecteren nu extreem vlot. Heerlijk bevrijdend voelt dat, om alleen spullen bij te houden die ik in het laatste jaar nog gebruikt heb. Die nestdrang gaat nog veel verder dan opruimen alleen. Ik heb al mijn babykleertjes gewassen, gestreken en gesorteerd. Strijken doe ik normaal nooit. Maar nu vond ik het rustgevend en leuk en ontroerend. Vorige week haalde ik het plots in mijn hoofd dat ik wilde leren werken met een naaimachine. Na een spoedcursus bij mijn stiefmama maakte ik deze week mijn eerste babydekentje. Heel gelukkig was ik dan ook toen ik net dezelfde naaimachine op de 1 mei rommelmarkt op de kop kon tikken voor €20, zo goed als nieuw.
Mijn checklist is eindeloos. Iedere dag denk ik: ‘ok, als ik vandaag dat en dat doe, dan kan ik de volgende dagen gewoon relaxen, want dan is alles klaar.’ Maar tegen de avond heb ik telkens alweer wat nieuwe to-do’s voor de volgende dag bedacht. Gek en gelukkig heet dat dan zeker?BDE9E3AB-AD63-471F-AEA4-23062DF48818

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.