Post-partum baby workout level 2

 

Hi there,

This is one of last week’s workouts. It are all exercises my physiotherapist gave me. So in order to perform them well, I first did them in a session together with her. I recommend you do the same. The reason I film these exercises is to show you that every beginning is small. Even though I’m used to exercising on an almost daily level, giving birth does something to your body that it has never experienced before… both physically and mentally. In order to recover well, you need to listen to your body and follow its pace. This video was made at almost 7 weeks post partum. Not lifting any weights there and won’t be lifting any in the next video from this week either. I feel that my back is still not ready. I need to put in the hard work to get my posture straight. Carrying a babybelly for nine months sure didn’t do my back any good. So before going hardcore in my workouts again this is priority number one. Meanwhile I keep doing my pelvic floor exercises and core exercises combined with bodyweight exercises regaining some of the strength I lost during the last few weeks. And ofcourse enjoying every minute I can spend with my little bub, cause he ain’t staying small forever.

 

Hey daar,

Dit is een workout van vorige week. Alle oefeningen heb ik van mijn kine gekregen en heb ik eerst samen met haar uitgevoerd. Ik raad je aan om hetzelfde te doen. Waarom ik dan een filmpje maak? Om te laten zien dat ieder begin klein is. Hoewel ik normaal bijna dagelijks sport, een bevalling is iets wat geen enkel lichaam gewend is. Het vraagt veel van je, zowel fysiek als mentaal. Om goed te revalideren is het belangrijk naar je lichaam te luisteren en mee te gaan met het ritme dat je lichaam aangeeft. Ga je te snel, dan zit je later met de gebakken peren. Dit filmpje werd gemaakt op bijna 7 weken post partum. Zoals je ziet ben ik nog niet aan het werk met gewichten en dat zal voorlopig nog niet gebeuren. Mijn rug is mijn zwakke plek en ik merk dat mijn houding niet meer goed is na 9 maanden babybuik. Het is logisch dat je houding verandert, maar nu moet ik dus nog even wat extra werk leveren om die houding weer goed te krijgen. Intussen blijf ik dus nog even focussen op bekkenbodemspieren, core en wat oefeningen met lichaamsgewicht om stilaan mijn kracht weer wat op te bouwen. En lekker genieten van dat kleine mannetje voor hij niet meer zo klein is, natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.